Karakter teljes neve|| Dalr Acana Bernadotte
Karaktered becenevei|| -
Születési hely, idő|| 1658. 06.06.
Kor|| 356
Vér|| aranyvér
Faj|| Sárkány
Titulus || Iskolaigazgató
Család||
Szülők: -
Háziállatok: Tiril nevű főnix.
Előtötrénet
1658 -ban születtem Svalbard hegyei közt. A kevés Jég-Hósárknyok családjába tartozom és egész életemet Norvégiában töltöttem. Nehéz a sárkányok élete hisz sokan vadásznak ránk, és kénytelenek vagyunk bujkálni. Mikor kétszáz éves lettem elértem azt a mágia szintet, hogy képes voltam felvenni az emberi formám így kerültem a családom által alapított Magiskba, ahol megismerhettem az emberek világát,és mikor a nagyapám úgy gondolta elég felkészült vagyok átadta az igazgatói széket és én lettem a MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola igazgatója.
Jellem
Nagyon csendes és az iskolában szinte soha nem látják. Általában csak fontosabb eseményekkor találkoznak vele diákok.
külsőségek
Emberi alakban:
magasság || 163 cm.
tömeg || 62 kg.
szemszín || Sárga.
hajszín || Barna.
különleges ismertetőjel || Csak világos lila vagy fehér ruhákban jár.
kinézet || Hosszú derékig érő barna haj, porcelánfehér bőr, aranysárga szemek hosszúkás pupillával. Általában világos lila ruhákban jár.
mindig || Olvasni, repülni, és csendben figyelni a tájat.
soha || Harcolni, a kötelező gyűléseket, és ha zavarják munka közben.
dementorok || Mivel Jég-Hósárkány sokkal fogékonyabb a negaív energiákra és messziről megérzi őket. Ilyenkor legyengül, és kevésbé tudja az erejét használni.
mumus || -
titkok || -
rossz szokás || ha ideges mindig levitációba kezd és ide oda lebeg valamint elő jön néhány sárkányokra jellemző dolog. Pl: fehér pikkelyek a karján vagy épp a karmai jönnek elő.
a tudás
varázslói ismeretek || Az évek alatt rengeteg külömböző féle fekete és fehér mágiát sajátított el.
mugli képzettségek || ---
pálca típusa || 12 hüvelyk. Ébenfa, véla haj maggal.
különlegesség || animágia, metamorfmágia, gyógyító képesség, levitáció.
Patrónus || Hippogriff