MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola
Üdv az oldalon! Csatlakozz hozzánk bátran.

MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola

:1052786352
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Bájitaltan tananyag

Go down 
SzerzőÜzenet
Sophie Ravenhart
Vámpír
Sophie Ravenhart

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2014. Oct. 20.
Age : 27
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Bájitaltan tananyag   Szomb. Okt. 25, 2014 10:40 am

Tanár: Sophie Lee
Tanársegéd: - 
Bájitaltan 1. évfolyam


1.óra-Ismerkedés a Bájitaltannal
 
A második emeleten található bájitaltan terem asztalánál egy idős professzor üldögél s jegyzeteit olvasgatja. Az első pár diák belépésére azonban felfigyel s elmosolyodva készül első órájára... amit akár eképp is kezdhetne: "Nálam nem fognak ostoba varázsigéket kántálni és pálcával hadonászni. Épp ezért nem sokan lesznek maguk között, akik ráéreznek a bájitalkészítés nemes tudományának szépségére. De azon kevesek, a kiválasztottak, akiknek érzékük van hozzá, ők megtanulhatják az elmét elbódítani, az érzékeket tévútra csalni, megtudják, hogyan kell dicsőséget forralni, hírnevet palackba zárni és dugó alá rejteni a halált." De persze a professzortól ez a stílus kicsit messze áll, így miután mindenkit megérkezni lát, feláll a székből s bemutatkozik.


- Köszöntenék mindenkit az első bájitaltan órán! Én Sebastian Felagund professzor volnék, nem most kezdtem a pályát... gondolom ez látszik is rajtam így ajánlom, hogy jól viselkedjenek. A mai órát egy kis bevezetésnek szánnám a bájitalok világába. Első évfolyamban két órán veszünk elméletet kettőn pedig főzünk, így pont arányos. 

Lát pár pesszimista,elkeseredett arcot de azért az optimista, csillogó szemű bagázs is kitűnik neki.

- Akkor fogjunk is hozzá.

A táblához sétál s pálcájával rákoppint mire megjelenik az óra címe : A bájitalok eredete valamint leendő eszközeink.

- Ismereteink szerint a bájitalkészítés a középkor időire tekint vissza ám van pár feltevés arról is, hogy már az ókorban is foglalkoztak vele. Egyszerű az oka... ezt pálca nélkül is lehet végezni. Nem kell hozzá tanulni csak a megfelelő dolgokat kell, megfelelő sorrendben s időben összekeverni s készen is vagyunk. Persze ez azért bonyolultabb ennél... napjainkban több ezer olyan növényt, állatot vagy bárminemű alapanyagot tartunk számon mely bájital készítésre alkalmas. Ezek között vannak persze mágikus erejű vízi növények vagy állatok is melyek valamivel talán hatásosabbak is mint szárazföldi társaik. Fel sem tudnánk jegyezni, hogy manapság mennyi féle bájital létezik ugyanis minden percben létre lehet hozni egyet. Az azonban már kérdéses, hogy miféle hatással... Elterjedtek a szerelmi bájitalok, a gyógyító hatásúak vagy épp az alakváltók. Sajnos ez a gyönyörű tudományág hanyatlóban van. Egyre kevesebb mágus foglalkozik bájitalkeveréssel. Ehelyett inkább bűbájokat, ráolvasásokat használnak.

Megáll egy picit mondandójában. Eddig a tanári asztalnak támaszkodva, kezével erősen mutogatva magyarázott. Most viszont megindul a padok között s figyeli, hogy a diákok lejegyeztek-e eddig valamit mondandójából. Látja, hogy azért a szorgalmasabbjának már betelt egy pergamenje is. Elmosolyodik majd folytatja a beszédet ugyanis sürgeti az idő.

- Nézzük meg, mit is használunk egy bájital elkészítésekor. Legalapvetőbb használati tárgyunk az üst. Ebben történik mindennemű bájital megfőzése. A legelterjedtebb - melyet mi is használni fogunk - rézből készül. De ezen kívül készülhet krómból, ónból, pénzesebb mágusoké aranyból. Azért ezek az anyagok jöhetnek szóba ugyanis egy üstnek ellenállónak kell lennie. Furcsa lenne ha épp valami nehezen elkészíthetőt főzünk s az egyik komponens kimarja az üstünk. 
Gaspard Shingleton... talán már páran hallották a nevét. Ő az az ember aki feltalálta az önkeverő üstöt ezzel is könnyítve néhány lusta mágus bájitalfőzését.


Odasétál a terme egyik szerkényéhez s elővesz két réz mérleget. Ez az iskola tulajdona így valószínű, hogy Sebastian is ezekkel fog majd dolgozni.

- Kell nekünk még egy mérleg. Ebből is többféle van. Létezik láncos mérleg...

Felemeli a diákok felé mutatja az előbb kivett láncos mérleget, majd miután mindenki megnézte leteszi az asztalra.

- Függő mérleg...

Körbemutatja a függőmérleget is majd odateszi a társa mellé.

- És még pár féle de azokkal, most nem húznám az időt. Ezek is többféle anyagból készülhetnek de akárcsak az üstöknél itt is legjobb ha a miénk rézből van. Előre leszögezném... hogy mikor főzni fogunk ellenőrizzük le előtte, hogy helyesen működik-e a mérleg nehogy rossz adatokat kapjunk. Valamint, szeretném tudatni Önökkel, hogy a mérlegre komponenst... azaz hozzávalót nem helyezünk. Mindig rakjuk azt egy apró tányérra vagy papírdarabra melynek súlyát a végén levonjuk. Gyógynövénytan órán is használatos egy bizonyos védőkesztyű. Ezek általában sárkánybőrből készülnek. Némely bájital készítésénél elengedhetetlen a viselésük!

Hívja fel a diákság figyelmét eme aprócska kis dologra. Nehogy aztán valami olyan csöppenjen valaki kezére ami örök nyomot hagy.

- Hogy ne a padjukon legyenek a hozzávalók rendelkezésükre bocsátok majd vágódeszkákat is valamint egy késkészletet. Nem mindegy ugyanis, hogy mit mivel darabolunk vagy épp préselünk. Persze a késeket a szekrényben mágikus zárral védjük így nem kerülhet semmilyen módon hozzátok! Már csak két dolog kell. Hogy kavargatni is tudjuk a főzetet kellenek még kanalak. Attól függően, hogy mit főzünk lehet az fakanál, fémkanál vagy egyéb más anyagból készült kanál. Valamint az üvegből vagy kristályból készült fiolák melyekbe a kész főzetet helyezzük.

Az utolsó mondatoknál már abbahagyja a sétálgatást s megállapodik a tanári asztalnál. Elgondolkozik, hogy szeretne-e még valamit mondani s mivel nem, közli ezt a társasággal is.

- Hát mára ennyi lett volna. Remélem élvezték az órát és nem tartották túl unalmasnak. Megjegyezném, hogy szorgalmikkal bármikor nyugodtan bombázhatnak, hisz már a rendelkezésükre bocsátottam egy listát, a nálam megoldható feladatokról.

Megszólal az óra végét jelző csengő is.

- Az órának hivatalosan is vége! Viszlát a következő órán!

Köszön el a bagázstól s azok rögtön ki is tódulnak a terem ajtaján. Sebastian sóhajt egyet s leül asztala mögé. Reméli nem vallott szégyent s sikerült egy jó órát tartania. Ezen gondolatok közt kezd el írni valamit egy pergamenre.

2.óra-Gyógynövények a Bájitaltanban
 
Az előző órán megismert professzor asztala most már nem szép és rendezett, hanem telis-tele van pergamenekkel amelyen mind-mind javítani való szorgalmi feladatok állnak, Sebastian épp javít egy munkát mikor elkezdenek szivárogni a diákok. Megadva a kellő tiszteletet abbahagyja a munkát s türelmesen várja, hogy elkezdhesse az órát. 

- Üdvözlök mindenkit. Remélem érdekesnek találták a múlt óránkat s ezzel sem lesznek másképp. De nem is húzom az időt... csapjunk a lovak közé.

A táblához megy s rákoppint mire megjelenik a cím: Gyógynövények a Bájitaltanban.

- Mivel jómagam vagyok az iskola Gyógynövénytan tanára is, kötelességemnek érzem, hogy egy-két fontos információval ezen az órán is megismertesselek benneteket. A két tantárgy ugyanis közel áll egymáshoz valamilyen szinten. Gyógynövénynek nevezzük tehát az olyan növényt amely valamiféle módon alkalmazva jótékony hatást gyakorol szervezetünkre, tehát egészségünk megőrzésére vagy javítására használatos. Fűszernövényeink között is találunk olyanokat melyek gyógyító hatással rendelkeznek. Ám, nem hiába GYOM- és gyógynövénytan a tárgy neve, hiszen a gyomok között is találkozhatunk olyannal amely értékes a szervezetünknek (mint például a tyúkhúr). Ezen növények története a régmúlt időkbe nyúlik vissza. Történelmünk előtt is szerves részei voltak az emberek életének. Némely népek istenként tisztelték a gyógynövényeket így nem csak gyógyerejük miatt tartották őket.

Egy kis szünetet tart a beszédben, ugyanis most picit másról fog beszélni ám a téma továbbra is marad.

- Gyógynövényeink mind-mind másféle hatást gyakorolnak szervezetünkre. Felelőtlen módon nem alkalmazhatjuk őket, mert az akár életünkbe is kerülhet. De ha előírás szerint alkalmazzuk őket, semmiféle mellékhatás nem léphet elő. Minden embernek - így akár nektek is - lehetősége van saját otthonában is termeszteni ilyen növényeket ugyanis legtöbbjük napjainkban már megvásárolható mag formájában. Viszont csak az vállalkozzon erre aki megfelelő környezetet is tud nekik teremteni. Nagyvárosokban, forgalmasabb helyeken teljesen felesleges akár próbálkozni is az ültetésükkel. A levegő káros gázai tönkre tehetik a növényeket.

Közli a diáksereggel eme fontos tényezőt. Falvakban, tanyákon, farmokon sokkal biztosabb, hogy egy remek kis gyógynövény ültetvényünk lehet mint ilyesféle helyeken. Újabb koppintás a táblára s egy másfajta cím jelenik meg rajt: A gyógynövények történelme. Sebastian szeret történetekről mesélni, bármiről is legyen szó így izgalommal vág bele.

- Thébában, 1873-ban megtaláltak egy megközelítőleg i. e. 1600 táján készült könyvet, a "Papirus Ebers"-t mely írásos emlék arról, hogy az akkor élők is használtak már gyógynövényeket. Rengeteg számunkra fontos növény hatását is ismerteti, így például a következőkét: szezám, koriander, mák, fehér üröm, kömény, beléndek, ricinus, ánizs, vérehulló fecskefű, sáfrány stb. A Kr. e. XXVI. században Kína császára, bizonyos Sheng-Nung, gyógynövények használatával foglalatoskodott s utasítást is adott azok összegyűjtésére s papírra vetésükre. A görögök is jeleskedtek a gyógynövényekben, náluk Hippokratész volt az aki használta eme növényeket. Orvosként működött s munkája alatt rengeteg - ma is hasznos - növényt jegyzett le. Görög származású volt az az ember is aki először rendszerezte a növényeket. Erről a személyről bizonyára sokat hallottatok már... Arisztotelész. Utódja, Theophratosz egyik könyvében, a De historia plantarumban kb. 500 növényről ad részletes leírást, ám másik hat kötete is fontos információkat tartalmaz ilyen téren. I. u. 1. században élt Dioszkuridész szintén görög, orvos és tudós. De materia medica című könyvében kb. 550 növényről számol be. Cornelius Celsus római enciklopédista, De medicina libri című könyvében kb. 200 növényt mutat be azok felhasználásával együtt. Albertus Magnus, európai, a középkorban írt legjelentősebb művében az Alberti Magni ex praedicatorum de vegetabilibus libri VII-ben rengeteg növényt ír le. Azok felhasználásáról az orvostudományban valamint néhány morfológiai információt is. Marco Polo, felfedező aki újra felfedezte Kínát Európa számára sok fontos növényt s növényi kultúrát jegyzett le. Így pl.: Kínában a rizs, eper, szőlő; Perzsiában a gyapot stb. De mi, magyarok is alkottunk valamit a gyógynövények történelmében. Méghozzá Melius Juhász Péter, Az fáknak, füveknek, nevekről, természetekről és hasznairól... című 1578-ban, Kolozsvárott megjelent könyvével. A könyv pontosan 627 db növény leírását tartalmazza, mellette még népi gyógymódokat is.

A hosszú monológ közben egyszer sem állt meg, maximum egy levegővételre. Most azonban megáll és végignéz a diákságon. Páran szinte már kifulladtak a sok körmölésbe s ezen Sebastian csak elmosolyodik. Megint a táblához sétál s rákoppint. Most már több szöveg látható a táblán mint egy apró kis cím.

- Tudom, hogy épp egy Bájitaltan óra vége felé járunk, de ha már így belelendültünk a gyógynövények iránti érdeklődésbe akkor elengedhetetlen, hogy ismerjük a legfontosabb részeik latin neveit is. Aki felveszi a másik tárgyam, bizony sokat fog találkozni ezekkel. De akkor nézzük is!

A tábla felé fordul, hogy abban a sorrendben mondja őket, onnan felolvasván.

- Gyökér - Radix
Gumó - Tuber
Mag - Senem
Fa - Lignum
Virág - Flos
Kéreg - Cortex
Bogyó - Bacca
Ágvég - Frons
Termés - Fructus
Rügy - Gemma
Föld feletti rész - Herba
Szirom - Petalum
Hajtáscsúcs - Turio
Hagyma - Bulbus
Por - Pulvis
Levél - Folium


Olvassa fel az utolsót is a tábláról majd megvárja,hogy szépen mindenki lejegyezze ezen dolgokat. Majd megszólal a csengő ezzel vége szakad az órának.

- Örülök, hogy itt voltak, további szép napot Önöknek!

Búcsúzik a professzor majd letörli a táblát és visszaül asztalához szorgalmit javítani.

3.óra-Goulens bájital készítése
 
Felagund professzor izgatottan rendezgeti üstjét, mérlegét és egyéb ma használatos dolgait, ugyanis ezen az órán először, főzni fognak az első évfolyamosokkal. Mikor belépnek a diákjai kicsit furcsállják is az átrendezett termet. Minden padnál üst s a padon pár eszköz: fémkanál; réz mérleg; kistányér; fiola stb.

- Hát eljött ez is...

Mosolyog egyet az osztály felé, majd a szokásos táblakoppintás s az óra témája: Goulens bájital készítése. Fura neve van, bizonyára senki sem hallotta még.

- No nézzük. A Goulens bájital egy nyugtató bájital. Hasonló mint egy nyugtató tea. Aki hajlamos az idegességre, ingerültségre vagy épp csak felszökött az adrenalin szintje, nyugodtan fogyassza ugyanis megivása után rögvest érzékelhető a hatása. De lássuk az elkészítését.

Újabb koppintás melynek hatására megjelennek a fontos összetevők : Pleurisy gyökér; damijána; őrölt verbena; ragadós galaj; Rolló elixír. Suhint pálcájával s mindenkinél megjelennek a táblára kiírt dolgok.

- Akkor... ahogy mindig kezdeni fogjuk. Gyújtsunk be az üst alatt, amibe előzőleg egy kis vizet öntöttünk. Fogjunk egy tálat. Keverjük össze a damijánát, az őrölt verbenát és a ragadós galajt. Miután ez megtörtént fogjunk egy kis tányért és egy mérleget. Mérjünk ki pontosan 50 grammot és öntsük a víz mellé, ami időközben bizonyára felforrt már. Kezünkbe vesszük az ezüst tőrt, majd egy vágódeszkán szépen apróra vágjuk a Pleurisy gyökeret, amiről tudnunk kell, hogy csak Európa erdeiben lelhető fel s a Goulens bájitalhoz csak éjfélkor szabad szedni. Adjuk hozzá az apróra vágott gyökeret is.

Persze ő is főz a gyerekekkel. Mivel ez az első órájuk, mindent lassan csinál, hogy nyomon követhető legyen. Reméli azért sokan gyorsan és könnyedén haladnak vele, valamint nem találják túl nehéznek.

- Három percig tartsuk még forrásban, majd levehetjük a tűzről. Ekkor következik bele a Rolló elixír. Jobb boltokban már megvásárolható. De ha nincs a közelben bolt, vagy nincs idő megvenni gyorsan el is készíthető. 

Odaszalad egy másik üstért, úgy gondolta, megmutatja a Rolló elixír elkészítését is, hátha megjegyzik páran. Mikor meghozza az üstöt bemegy a szertárba ahol rengeteg hozzávaló van. Kiválasztja a megfelelőket és behozza.

- Nos akkor. Nagyon egyszerű dolgok kellenek... víz, csalán, aszfodélosz valamint egy szem Sopophorous bab. Ezt a babot boltban vásárolhatják meg, de kertben is ültethető. 
Üst alá tűz. Belerakjuk szépen a vizet. A csalánt feldaraboljuk apró kis darabokra, ha őrölt akkor erre nem lesz gondunk. Összekeverjük egy tálban az aszfodélosszal majd mehet a víz mellé. 20 percig 40-45°-os hőmérsékletet biztosítva hagyjuk majd ha letelt az idő visszanézünk rá. Addig szintén ezüst tőrrel minél kisebb darabokra vágjuk a babot s a 20 perc után ezt is belerakjuk. A bab szürkés színe miatt az elixírünk is szürke színű. Ha beletettük, kétszer kavargassuk meg az óramutató járásával ellentétes irányban kétszer s tűzről levéve hagyjuk míg kihűl. Ha forrón kerül fiolás üvegbe felrobban az üveg.


Ecseteli a diákoknak, hogy készül a Rolló elixír s közben le is telt a 20 perc amire vártak.

- Nos akkor fogjuk az elixírt és gondosan 4 cseppet rakunk bele! Se többet, se kevesebbet. Ha ez megtörtént ki kell várnunk míg halványkék színűre nem vált s míg teljesen le nem hűl. Kihűlés után rögtön fogyasztható, hatása rögtön érzékelődik. A bájitalok, főzetek, elixírek, esszenciák stb. elkészítésének végén, míg ti befejezitek, szó fog esni a feltalálóról, a bájital történetéről. Most sem lesz másképp...

Mosolyodik el, majd ahogy körbenéz látja, hogy még szinte mindenki dolgozik, így bele is kezd.

- A bájital 1729-ben lett feltalálva a német származású Kathrin Schulz által. A remek bájitalfőzők kategóriájába tartozó nő volt. Kezéhez számos nyugtató hatású bájital fűződik, bár egy nyugtató varázslatot is feltalált! Munkájáért magas rangú díjban is kitüntették. 48 évesen jegyezte le a receptet s rá 14 évre sajnálatos módon meghalt. 

Újra körbetekint. Amint látja, már mindenki végzett.

- Még egy fontos dolgot elmondanék. Mindenki asztalán van egy fiola, abba kérnék belehelyezni a bájitalukból amit főztek s kifelé menet tegyék le az asztalomra. Lepontozva visszajuttatom majd Önöknek.

Megszólal a csengő.

- Hát akkor mára ennyi! A viszontlátásra!

Köszön el, majd egy apró mosolyt küld a diákság irányába, s folytatja a hozzá beérkezett bájitaltan szorgalmik javítását.

4.óra-Unguentum ferveo - Gyógyfőzet kelések kezelésére
 
Újabb izgalmas óra elé néz az osztály. Még csak a második főzőcskézős órájuk de ők már szinte mindent tudnak. Előkészítik a kellékeket majd várják a professzor szavait.

- Ismételten köszöntöm Önöket. Ma egy gyógyfőzetet fogunk elkészíteni, mely kelések kezelésére alkalmas. Ha valakit például a Carbunculus átok ér, nem muszáj rögtön a javasasszonyhoz fordulni. Lehet jönni a javasbácsihoz, ergo hozzám. Vagy engedéllyel magának is elkészítheti a főzetet.

Miután ezeket elmondta jó szokáshoz hűen a táblához érinti pálcáját s megjelennek rajt az összetevők : víz; szárított csalán; 3db kígyófog; 8 db tüske egy tarajos sültől; futóféreg nyálka. Felolvassa, majd üstjéhez lép, s elsőként begyújt alatta. Hozzáfog az elkészítéshez.

- Bele is önthetjük a lehetőség szerint fél liter forró vizet. Vegyünk elő egy mozsárt és törjük apróra a szárított csalánt. Ezt követően öntsük bele nyugodtan, majd tisztítsuk meg a mozsárt, ugyanis most a három kígyófogat kell benne porrá zúznunk. Természetesen ha ez megvan, egyből mehet bele az üstbe. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük míg jól össze nem keverednek a komponensek egymással. Óvatosan kell azonban kavargatnunk. Ebben az állapotban ha emberi bőrre jut óriási keléseket okoz. A tarajos sül tüskéjétől válik csak ellenszerré. Ám ezt nem tehetjük bele míg nem vártuk meg míg lehűl. 

Sebastian persze egy apró bűbájjal rásegít, hogy rögtön lehűljön, ne kelljen ezzel is még az órát húzni.

- Lényeges dolog, hogy a tarajos sül tüskéit egyesével, 20 másodpercenkénti várakozással 10 cm magasról szórjuk az üstbe. Ha nem így teszünk ki tudja mi fog történni... de semmire jóra ne számítsanak!

Vázolja fel előre a következményeit annak, ha nem így készül el a bájital.

- Ám még így sem vagyunk kész vele. Mivel ez nem olyan főzet amit meg kell inni, be kell sűrűsítenünk valamivel. Mint már LLG-ből megtanulhatták, a futóféreg nyálkáját varázsfőzetek besűrítésére is használják. Hát most nekünk is hasznunkra lesz. Miután lehűlt öntsünk bele fél dl nyálkát s szép lassan kevergessük el, míg be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, használatra készen áll a kenet. 

Sebastian már készen van a sajátjával de ahogy elnézi a nagyobb része még nem.

- Használata egyszerű. Kenjünk egy keveset a keléseinkre. Persze nem fognak egyből elmúlni ezért fél óránként kenjünk rájuk valamennyit amíg el nem múlnak. Négy, öt felkenés után azonban biztos a hatás. Minőségét sokáig megőrzi, de csak ha hűvös helyen tartják. Fogyasztásra nem alkalmas, gyomorrontást, vagy komolyabb gyomor bajokat okozhat.

Körbenéz, már mindenki végzett s a fiolákba is kitöltötték a kenetet. Sebastian pálcájával eltünteti az üstöket és minden főzésre alkalmas eszköz majd pergameneket varázsol a padokra.

- Akkor nézzük a feltalálóját. Nem más találta fel mint Dioszkuridész akiről már tanultunk kicsit, két órával ez előtt. Gyógynövény gyűjteménye is igen híres, de talán ez a főzete még inkább. Krisztus után első században élt és alkotott Görögországban valamint egy keveset Rómában. Akkoriban rengeteg féle betegség, járvány csapta fel a fejét országszerte. Dioszkuridész járta az országot és kenetével próbált segíteni a betegeken. Voltak persze olyan esetek ahol hatástalannak bizonyult de java részt sikerrel járt. 

Megszólal az óra végét jelző csengő ám a professzor egy kicsit még csendre inti a gyerekeket, ugyanis még valamit mondani kíván.

- Ez volt az utolsó óránk ebben az évfolyamban. Remélem sikerült sok érdekes dologgal megismertetnem benneteket és tetszettek az óráim. Mindenkinek szeretnék sikeres vizsgákat kívánni! Én pedig várom azt a sok kiválót! Találkozunk a második évfolyamban, persze csak ha átmentek a vizsgán!

Búcsúzik a professzor egy apró mosollyal a száján, majd integet a távozó diákok után.

5.óra-A bizalom elixírje
 
Az öreg megérkezik a bájitaltanterembe, ahol a diákok - hatalmas szerencséjükre - nem rendetlenkednek, és még nem gyújtották fel a helységet. Elsősök...

- Na szép jó napot. Az idei év utolsó főzete a bizalom elixírje lesz, csapjunk is a lovak közé.

Hozzávalók gyanánt a következőkre lesz szükségünk: 2 db bagolyköpet; 2 dkg porított doxyszőr; 1 kiskanál futóféregnyál; 3 szál mooncalf-szőr; 1 kolibritoll; 1 zacskó őrölt harmatfű.

Az emberi bizalmatlanság már-már kórosnak számít bizonyos esetekben, s főként akkor bosszantó, ha legfőbb célunk egy különösen paranoid illetőnél "megtörni a jeget". Így volt ezzel Daliah Doyen is, aki az 1500-as évek Franciaországában hírhedt bájitalkeverő hírében állott.
A főzetkeverést azonban csak szabadidős tevékenységként művelte, foglalkozását tekintve kincsvadász volt, néhány megbízható barátjával együtt kutatott legendás varázstárgyak után. A kaland során, ami a főzet feltalálásához vezetett, egy mágikus portrét akartak felkutatni. Már-már elértek céljukhoz, ám a festmény rejtekhelyét egyetlen ember tudta: aki pedig nem dőlt be Daliah - bájosnak korántsem nevezhető - mosolyának, ráadásul kóros üldözési mániában szenvedett. Mademoiselle Doyen pedig, várható kudarcától feldühödve, kifejlesztette a Bizalom Elixírjét. Sajnálatos módon a szenvedő alany túl nagy adagot kapott a bájitalból, így még hetekig zaklatta a pórul járt Doyent, saját óvodai és egyéb történeteit taglalva a nőnek.

Na de lássuk mi is a dolgunk.

Az előre megmelegített futóféregnyálba öntjük a harmatfű-őrleményt és a doxyszőrt. Időnként megkavarva tíz percig főzzük, míg nem kap szürkészöld színt. Miután a kívánt árnyalatot elérte, hozzáadjuk a kolibritollat. Akkor legyünk elégedettek, ha a toll a keverékbe kerülve egy-két másodpercen belül szétmállik! Mielőtt a bagolyköpeteket hozzáadnánk, lassan megkeverjük tízszer balra, majd ötször jobbra. Ha azt szeretnénk, hogy a főzet kimondottan erős legyen, friss köpetet használjuk, amiben több a csont, mint a szőr. Ha kevésbé erős bájitalra vágyunk, régebbi, kiszárított köpet is megteszi. Kavargatás után hagyjuk a főzetet fél órát állni, majd óvatosan, szálanként szórjuk bele a mooncalf-szőrt! Ha az utolsó szál belekeverése után halvány, ezüstös villanást észlelünk, a keverékünk megfelelő. A bizalomgerjesztőbb megjelenésért vörös poszátavirág-szirommal színezhetjük, ezt elég a végén beleporítanunk.

Mindenki előtt ott a recept, gyerünk, csinálják! Óra végén mindenkiét összeszedem és lepontozom!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Bájitaltan tananyag
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola :: Offtopic-
Ugrás: