MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola
Üdv az oldalon! Csatlakozz hozzánk bátran.

MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola

:1052786352
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Fajok leírása

Go down 
SzerzőÜzenet
Dalr Arcana Bernadotte
Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 102
Join date : 2014. Oct. 19.
Age : 360
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Fajok leírása   Hétf. Okt. 20, 2014 5:02 pm

Éjtünde


Az árnyelfek avagy éjtündék a világ legkorábbi és legtitokzatosabb faja. Daliás termet, egyedi, lilától egészen a sötétkékig terjedo bőrszín valamint tipikus "mókusfülek" jellemzik a nép fizikai mivoltát. Ám a mágiák terén megmutatkozó tehetségük és bölcseségük kiemelkedoen magas. Akár 1000 évig is élhetnek. Ritkán merészkednek ki a földalat kialakított otthonaikból, mert a fényt nehezen viselik és erejük is megcsappan. Külömböző metamorf mágiával szokták elrejteni eredeti külsejüket ha még is felmerészkednének a föld felszínre.Kegyetlen harcosok és a legtöbb bérgyilkos közülük kerülnek ki kiváló képességeik miatt. 
Faji képességek
Shadowmeld ("Árnyba olvadás")
Elusiveness (Felismerhetetlenség) 
Quickness (Gyorsaság)
Wisp Spirit (Lidérc Lélek) 
Nature Resistance (Természet Ellenállás) 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dalr Arcana Bernadotte
Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 102
Join date : 2014. Oct. 19.
Age : 360
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Hétf. Okt. 20, 2014 5:10 pm

Tünde
 

Csak úgy mint az éjtündék ők is legalább 1000 évig élnek de velük ellentétben csak fehérmágiát használnak. Kedvesek és szeretik a természetet. Ritkán lépnek kapcsolatba más fajokkal, de ha az ő birodalmukba téved valaki akkor szívélyesen fogadják az idegeneket. Kiváló harcosok és még kiválóbb mágusok. 

Éjszakai látás: Kiváló
Nyelv: Eltherian
Genetikai jellemzők:
Az tündék az univerzum legbölcsebb népei közé tartoznak. Nagyobb
gyengeségek nélküli, magas intelligenciájú lények, mindenhol megbecsülés övezi őket,
akárhol is járnak. A legtöbb faj feltétlenül vonzónak találja őket.
Fizikai jellemzők:
Az tündék zöld színű, valamivel 2 méter alatti, emberszerű teremtmények,
hegyes füllel és sötét leomló hajjal. Vannak csoportjaik, akiknek
barna vagy sötétzöld a bőrük és van amelyeknek világoskék, de az

ilyen tündék rendkívül ritkák.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dalr Arcana Bernadotte
Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 102
Join date : 2014. Oct. 19.
Age : 360
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Hétf. Okt. 20, 2014 5:13 pm

Fél-tünde
 

Genetikai jellemzők:
A fél-tündék alacsony, nagyon fürge és szimpatikus lények.
Annak ellenére, hogy nem túl bölcsek és nem annyira intelligensek, mint az
átlag, jók a képességeik a tolvajkodás téren és átlagos erősségűek.
Fizikai jellemzők:
A fél-tündék talán a legkülönbözőbbek egyedileg, változó a haj színe és a

az emberi típusú bőr színe is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
NaGeL Bailey
Véla
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2014. Oct. 19.

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Hétf. Okt. 20, 2014 6:34 pm

Vélák

A Vélák szemkápráztatóan gyönyörű lények misztikus képességekkel. Egyes legendák samodivának is hívják, és azt tartják róluk hogy Holdfogyatkozáskor születnek meg az utolsó Holdfény sugarából. Pontosan senki se tudják honét származnak válójában a vékony aranyhajú vélák, mert nagy titokban tartják.

Vélák a természet feletti gyönyörükkel képesek eltekerni a férfiak fejét, és bármilyen nőben mély féltékenységet kelteni. Egy Véla tánca és éneke képes még a leg hűségesebb férfit is elcsábítani. Nem tudni, hogy gyönyörük mágikus eredetű vagy nem, de hitetlen érzékük van mágiához és természethez. Kedvelik az erdőket, és gyakran lakhelyüknek is válasszák. Egy Véla lakhelye általában az erdő leggyönyörűbb helye. A véla Aurája kihat a környezetére és meg gyógyítsa a földet.

Ezen felül képesek varázsolni pálca nélkül is, kisebb mágiákat mint tárgy mozgatás, tűzet idomítani, természetet idomítani, stb. Egy véla legféltettebb kincse a haja amit ápol és véd. Úgy tartják hogy a véla önmaga darabját adja át annak személynek akiben meg bízik és meg ajándékoz a a tincsével. A tincs hitetlenül értékes mivel mágikus ereje van.

Nincs olyan tűz a pokolban, mint egy véla dühe – amilyen gyönyörűek a vélák, olyan szörnyűek mikor dühösek. Akár hányszor haragot éreznek testük átváltozik egy csúf tollas madár szerű lényé ami tüzed okád.

A legendák írnak férfi vélákról akik Napfogyatkozáskor születnek az utolsó napfényből, és ezüst hajuk van. Férfi vélák ritkábbak mint a női vélák viszont erejük meg egyezik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
NaGeL Bailey
Véla
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2014. Oct. 19.

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Hétf. Okt. 20, 2014 7:45 pm

Vámpírok

Az Éjszaka elátkozott vadászai. Egy történet alapján Isten elátkozta Kain Ábel meg ölése után hogy öröké szenvedje bűnhődését. Kain volt az első vámpír. Más szerint vámpírok egy szörnyű félre sikerült mágia eredményei. Akármi is az eredetük a vámpírok egy külön álló embere hasonlító faj. Vámpírok sápadtak az emberekhez képest, és olyan mintha folyamatosan betegek lenének. Ne tévesszen meg külsejük mivel emberekkel ellentétben, hitetlenül erősek és gyorsak, a legerősebbek képesek falakat mozdítani, és köröket futni egy ember körül.

De az erőnek meg van ára – képtelen nappal bárhova menni, és vért kell inniuk, hogy életben maradjak. Vér nélkül el kezdenek sorvadni egyre vékonyabbá míg végül porrá nem válnak. Nap alatt egyenesen elégnek – az egyetlen kivételek ez alól az Ős vámpírok, a legöregebb vámpírok akik élnek.
Képesek emberi ételt enni, de tápanyag értékük nem olyan nagy mint a vér. A vér hatására vámpír új erőre kap, arca vérrel feldúsul, kivörösödik, kisugárzása egészséges lesz,, és akár embernek ki adhatja magát egy rövid ideg.  Al egtáplálobb vér a vámpírnak egy másik vámpír vére, de ugyan úgy meg felel nekik az emberi vagy az állati vér.
Boszorkányok által megbűvölt gyűrűvel képesek kilépni a napfényre és képesek emberi ételt fogyasztani. És vissza szorítja a vámpírok vérszomját.

Két -féle vámpír van: a született vámpír – a nemesek, és beharapott vámpír.

Született vámpírok: Mikét szülő vámpír. A vámpíroknál a gyerekvállalás igen nehéz kérdés, hisz a szülésbe a legtöbb anya és csecsemő belehal. Ritka, ha egy gyermek és az édesanyja is túléli. A terhesség 18 hónapig tart. A született vámpírcsaládok mind nemesi családnak számít.

Beharapott vámpír: Vámpírléte előtt ember volt. Ahhoz hogy beharapott vámpír legyen egy vámpírnak meg kell harapnia egy embert és összes vérét meginni, majd a saját véréből önteni a a holtest szájába, ez elindítja az átváltozás folyamatát. Az át változás hitetlenül kényes folyamat, aminek az első pillanatól az ember éber, és végig szenvedi a változás minden kínját, míg vámpír nem lesz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
NaGeL Bailey
Véla
avatar

Hozzászólások száma : 23
Join date : 2014. Oct. 19.

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Hétf. Okt. 20, 2014 8:07 pm

Vérfarkas
Az alakváltók az állatok és az emberek világát ötvözik. Képesek teljesen át változni egy állattá puszta akaratukból: felvenni formájukat, érzékeiket, és képességeiket is. Az az idősebek képesek a két lapot közötti formát is felvenni egy emberi állat formát ami megadja mid kettő világ előnyeit.

Senki sem tudja honét származnak az Alakváltók, de sok teória van: mágia ami állandósult a családban, egy rituálé, egy átok, stb. egy biztos hogy öröklődik. Alakváltók állati jellemzői kihatnak a személyiségre és kis mértékben külsejére is: pl. farkas gyorsabb lesz, valamint jelmező rájuk a lojalitás, valamint erős igényük van egy csoporthoz tartozás.
Mint a vámpíroknál itt is találhatók megbűvölt tárgyak. A leggyakoribb a medál ami képes visszafogni a vérfarkasok indulatait így nem változnak át.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hiroshi Haku
Angyal
avatar

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2014. Oct. 21.

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Kedd Okt. 21, 2014 6:32 pm

Angyal

Ezek a lények Isten teremtményei. Azért vannak, hogy közvetítsék az Úr üzeneteit mindenki felé, hogy fényt és békességet hozzanak a világokba. Különlegesek, jelenlétük nyugalmat, magabiztosságot, hatalmas intelligenciát sugároz. Kis mértékben értenek a gyógyításhoz, de képesek megidézni valamilyen fegyvert is, ami kizárólag kézi lehet. Egyénenként változik, kinek milyen. Létezhetnek nagyon hasonló darabok, azonban teljesen egyformák nem. Lehetnek még más apróbb képességeik is (példádul láthatatlanná válás).
20 éves korukig rendesen növekednek, majd mindez lelassul. Halhatatlanok, ennél fogva bármeddig élhetnek.
Szárnyaikat hatalmas, fehér tollak díszítik, míg bukott társaiké fekete. El tudják rejteni egy ing, kabát felvételével. Szabad szemmel láthatatlan, aranyszínű aura öleli körbe őket, ami spirituális bölcsességüket hivatott kimutatni.

Fél-Angyalok

Ember és angyal kereszteződéséből jöhetnek létre. 20 éves korig rendesen nőnek ők is, majd mindez lelassul. Azonban ők nem élnek a végtelenségig, csupán 300 évig.
Örökölhetnek bizonyos képességeket angyal rokonuktól, vagy halandó származású ősüktől amennyiben az rendelkezik különleges erővel, de az sosem lesz olyan erős, mint az övék. Ugyanúgy van szárnyuk, ami pedig a társadalmat illeti, kirekesztik őket, illetve vadásznak rájuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gudrun Aren
Réda


Hozzászólások száma : 1
Join date : 2014. Oct. 23.

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Vas. Okt. 26, 2014 8:35 pm

Rédák
Sokak szerint a rédák nem is alkotnak különálló fajt, mert sok másik keveredéséből jöttek létre.

A legendák szerint isteni származásuk van, az ázoktól származnak, de legalábbis hatalmas mágiával élnek, ki tudja meddig.

Hasonlóan az angyalokhoz, hatalmas tollas szárnyaik vannak, amiket azonban mágiájukkal könnyen elrejtenek. Külsejüket tekintve többnyire gyönyörű fiatal nőnek - és férfinak látszanak, bár ez utóbbi ritka -, még akkor is, ha több száz évesek elmúltak. A külsejük mindig feltűnő és a nagy kontrasztok jellemzőek rájuk, pl. világos bőr + sötét haj, élénk szem; sötét bőr + világos haj, világos szem. Néha előfordul, hogy a hajuk színe változik a hangulatuktól függően, de ez a legritkább esetben fordul csak elő.

A tündékhez hasonlóan legtöbbjüket erős kapocs köti össze a világgal és a természettel, mindegyikük képes az alakváltásra - akár állati, akár emberi alakot felvenni. Képesek ezenkívül átlépni a világok határát, utazni a Bifröstön és Asgardba menni.

Többnyire két világ határán "lebegnek", nem tartoznak sehova sem, ezért gyakran kitaszítottnak érzik magukat, többnyire magányos farkasok és nehezen barátkoznak, mert bizalmatlanok.

Legtöbbjükből bölcs, elmélkedő valaki lesz, aki a világtól elvonul, ám a munkája jelentős és feledhetetlen marad. Mindannyian tisztelik az őseiket és az asgardiakat, úgy érzik kötelességük szolgálni és védeni őket minden lehetséges módon - néhányan közülük harcosok és Odint szolgálják, ők a valkűrök.

Faj jellemző, veleszületett képességei az alakváltáson és a repülésen kívül:
Jövőbe látás
Gondolatátvitel
Nyelveken szólás (beleértve minden élőlény nyelvét)
Gyors regeneráció (többnyire a valkűrök bírnak ezzel a képességgel)
Élet mágiája (ezzel képesek életet teremteni a semmiből)
Halál mágiája (Képesek halott dolgokat életre kelteni egy élet elvételével)
!Ezek közül csak egy választható pluszban, de ha nem gondolatolvasó, később még válhat legilimentorrá tanult módon, vagy megtanulhatja a jóslás tudományát is, vagy a halál mágiájához hasonló nekromanciát is tanulhat!Csak Admin engedéllyel játszható karakter!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sophie Ravenhart
Vámpír
avatar

Hozzászólások száma : 114
Join date : 2014. Oct. 20.
Age : 27
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Svalbardban megtalálható sárkányok   Pént. Ápr. 24, 2015 9:43 pm

Jégsárkány

Rendkívül ritka faj kicsit a valószínűsége annak, hogy bármely sárkánytudós megpillanthat egy Jégsárkányt a természetes élőhelyén, hiszen a sarkvidék rendkívül barátságtalan környezet, a Jégsárkányok száma pedig egyre csökken. Ezek a lények ugyanakkor több ezer kilométert tesznek meg minden évben az Északi-sarktól a Déli-sarkig és vissza. Tavasszal és kora ősszel gyakran lehet látni őket az égbolton. Gyakrabban járnak emberek között és teremtenek velük kapcsolatot, mint nemesebb faj társaik a Jég-Hósárkányok.


  Méretei és testfelépítése: Teste 12 méter hosszú, magassága általában 3,5 és 4,5 méter között mozog. Egészen izmos, zömök, s tüskék sorakoznak a fejétől a farka végéig. Az összes sárkányfaj közül ő a legtüskésebb – ez előnyt nyújt neki, társaival szemben. A hímeknek gyakran a mellkasán és a lábain tüske, néhány alfajnak pedig a nyakán és a mellkasán szőrmére emlékeztető tollazat nő.


  Színe: Világos, fehér, esetleg kékes- vagy rózsaszínes fehér. Pikkelyei átlátszók, így nem csak az élőhelyén, de akár az utazásainál is nehezen lehet észrevenni. 


  Lábak és szárnyak száma: 4 keskeny lábbal rendelkezik, 2 erős szárnyán pedig található néhány tüske. 


  Tápláléka: Szokása a vízben vadászni, így tengeri élőlények a fő táplálékai, például: kardszárnyú delfin, óriás tintahal, jegesmedve, rozmár és leopárd fóka. Időnként még a nagyobb bálnákat is képes megtámadni. 


  Hangja: Ordítása erős, elnyújtott, különös, s a farkasüvöltéshez hasonlítható. 


  Fegyverei: A jeges lehelete – amely másodpercek alatt képes megfagyasztani dolgokat-, a farka vége tüskékben végződik, ezt és karmait a harcokban és zsákmányszerzéskor használja. Az utóbbit a fiatal sárkányok gyakran csapatban teszik. 


  Élőhelye: A sarkvidékeken lehet megtalálni, viszont igen kedveli a téli sötétséget, ezért vándorol. 


  Lakóhelye: A jéghegyekbe és gleccserekbe vájt barlang, szeretik, ha a tengerre néz, de a fiatal példányok megelégszenek az elhagyatott iglukkal.


  Tojása: Fehér, talán kék, ezüstös mintával. Két tojást rak, ezeket jóval a fagypont alatt kell kikölteni.

Jég-Hósárkányok


A jég illetve hósárkányok a sarkokon élnek. Képesek a jég, víz és levegő varázslatokra. Tűzfújás helyett, a vízsárkányokéhoz hasonló jég leheletük van. Cet félékkel nagyobb emlősökkel táplálkoznak, gyakran elraktározzák az élelmet, de ha elfogy a táplálék akkor kénytelenek délre menni a melegebb éghajlatra, hogy élelmet találjanak. Ezek a Sárkányok igen szelídek, rendszerint kisebb csoportokat alkotnak, hogy könnyebb legyen a túlélés. Ha emberi alakot öltenek, akkor nagyon neheten lehet megkülönböztetni az emberektől. Csak  azt lehet észre venni hogy csodálatosan gyönyörűek, és túlvilági béke uralkodik rajtuk. Nagyon nehéz őket felbosszantani, de akinek ez sikerül, jobb ha menekül.

Aranysárkány


Az aranysárkányok igen intelligensek és jártasak a fehér mágiában, de a fekete mágián kívül mindegyiket ismerik, mondhatnánk, ők a Sárkányok mágusai. Nem túl erősek, inkább mágiával harcolnak. A feketesárkányok legnagyobb ellenségeik. Méretük igen változó nagyon ritkán megnőhetnek óriásira is, de a nagyobb egyedeket megölik a feketesárkányok. Az aranysárkányok sokáig élnek, tovább mint bármelyik Sárkányfaj, kivéve a Szellemsárkányok, és a Csontsárkányok.Ezek is Csak Admin engedéllyel játszható karakter!

_________________
"Most mit vársz? Hogy zokogva boruljak a nyakadba? Vagy hogy hisztizve hordjalak el mindennek?  Ilyen az élet Stev. Emberek jönnek emberek mennek. Én már kezdek hozzá szokni." /Sophie Lee - Steven Blackfieldnek./


"Reménykedni valamiben, majd elveszíteni, az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna."

"Én becstelen vagyok, és egy becstelen ember mindig becstelen marad. Becsszó. Csak a becsületesekkel kell vigyázni, mert nem lehet tudni mikor jut eszükbe valami... butaság."

"Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké."

"Nincs veszett ügy, míg akad csak egy bolond is, aki küzd érte."

"Problémák jöhetnek, jönnek, de megoldom."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dalr Arcana Bernadotte
Sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 102
Join date : 2014. Oct. 19.
Age : 360
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Szomb. Május 16, 2015 11:31 am

Kitsune

A kicune mondák kialakulásában legfőbb szerepet az játszik, hogy az ősi Japánban a rókák az emberek közelében éltek. Hagyományosan a rókákat tekintették az Inari nevű sintoista kamik hírvívőinek. Ezáltal megnőtt természetfölötti jelentőségük a köztudatban. Elsődleges tulajdonságukként az emberré változást szokták megemlíteni.

Minél több farka van, annál bölcsebb, öregebb és hatalmasabb egy kicune. A legidősebb és legkiválóbb rókák a kilenc farkúak, társaik közt is a legmegbecsültebb egyedek. Néhány népmese azt mondja, hogy egy róka csak akkor tud további farkakat növeszteni, miután élt 1000 évet. Az egy, öt, hét, és kilenc farok a leggyakoribb a történetekben. Állítólag mikor egy rókának kinő a kilencedik farka, fehérré vagy arany színűvé válik a bundája. Bizonyos esetekben a kicunének emberré változásának ideje alatt is megmarad a farka. A történetek igen intelligens és bölcs lényekként ábrázolják őket, ami koruk előrehaladtával csak gyarapodik.

Sok történet ravaszdi alakként mutatja be a kicunét, aki alakváltó képességével rászedi az embereket. Máshol azonban úgy festik le, mint hűséges őrzőt, barátot, szeretőt vagy éppen feleséget. Számtalan legendában a kicune megszállja egy nő testét vagy átváltozik azzá. Ilyen formában meghódít egy férfit, bűbájt bocsátva rá, és megtréfálja azt. Ám ha ekkor a mit sem sejtő ember feleségül veszi a rókát, szerető asszonyként fog viselkedni az, egészen addig, amíg ki nem derül valódi kiléte.

Egyes történetekben a kicunéknak még nagyobb erőt tulajdonítanak, képesek meghajlítani a tér-időt, az embereket az őrületbe kergetik és különleges alakokat tudnak felvenni, mint például egy hihetetlenül magas fa vagy egy második hold az égen. Képességeik közé tartozik még, hogy farkukkal tüzet vagy villámot tudnak gerjeszteni (kicunebi) vagy képesek megjelenni az álmokban, repülni, láthatatlanná válni vagy esetleg különböző illúziókat létrehozni.

   

_________________
"Az önzés olyan bűn, amely az emberi nemet születése óta kíséri, ezt a legnehezebb jóvátenni."
/Kuroszava Akira/
"Ha egy jó döntés oka rossz indok, akkor rossz a döntés."


Előtörténet
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raven
Démon
avatar

Hozzászólások száma : 21
Join date : 2015. Apr. 08.
Age : 695
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Szer. Nov. 01, 2017 8:21 pm

Démon
Életkor:
Az emberi életkorral számoljuk, a tisztavérű démonok örök életűek.

Képességek:
A démonok Lucifer leghatalmasabb teremtményei, legtöbbjük egyenesen a Bukott Angyal által teremtetett, ám vannak olyanok is, akik nem a Pokolban, hanem a Földön születtek, démonok gyermekeként. Akárhogy legyen is, rettegjen az a halandó, aki egy démon haragját vonja magára: legfőbb képességük természetesen a mágia magas szintű használata, de ezen kívül képesek manipulálni a tüzet (legtöbbször tűzgolyó formájában, de ez is változhat) valamint a saját és a környezetük energiáit. Ez egy igen összetett képesség, nemigen lehet annyival körülírni, hogy energiagömbökkel dobálóznak. Képesek lehetnek erre is, de szinte akármire felhasználhatják: robbantás, bénítás, áramütés, sőt, az ellenségeik belső szerveiben (agy, szív) komoly károkat képesek okozni. A többit már a kedves olvasó fantáziájára bíznám, de egy bizonyos: nem érdemes feldühíteni a Pokol Urának teremtményeit!

Gyengék:
Az egyetlen ellenük használható fegyver a szentelt víz: az ezzel való érintkezés éles fájdalmat, majd akár halált is okozhat számukra. Ugyanúgy halálos sebet képes rajtuk ejteni az ebbe áztatott kard vagy bármilyen más fegyver. A démonölő késeket például kifejezetten szenteltvíz bevonásával készítik. Ha más fegyverrel sebzik meg őket, képesek szinte bármilyen sérülésből regenerálódni (kivéve, ha feldarabolják és elégetik őket).


Általános információk:
Kitűnően képesek befolyásolni az embereket, szeretnek konfliktusokat szítani, majd elégedetten maguk mögött hagyni a káoszt. A legtöbb démon magának való, szeretik a csöndet, a kényelmet, a nyugalmat, és mások szenvedését. Képesek befolyásolni a tüzet és az energiát, szinte határtalan módon. Lucifer első teremtményei az Ősdémonok, hatalmuk többszöröse is lehet egy fiatalabb démonénak. Kinézetük az emberéhez hasonló, egyedül a szemük színe tér el, ami általában vörös vagy fekete, de ez is változhat. 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raven
Démon
avatar

Hozzászólások száma : 21
Join date : 2015. Apr. 08.
Age : 695
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Szer. Nov. 01, 2017 8:24 pm

Nekromanta*
Életkor:
Emberi életkorral számoljuk, körül-belül 5-600 évig élnek.

Képességek:
Nagyon közel állnak hozzájuk a sötétmágiák, ezeket szinte kötetlenül képesek használni. Idősebbeknek semmilyen varázsigére nincs szükségük a feketemágia használatához. Természetes képességeik a vérmanipuláció, a holtidézés, valamint képesek holtak lelkeit saját segítségükre vagy egyéb célokra megidézni. Az embereknél fizikailag nem erősebbek, azonban némileg gyorsabbak. Fizikai sérülésekre az emberekkel hasonlóan reagálnak, viszont az emberekre ártalmas legtöbb betegségre szinte teljesen immunisak. 

Gyengék:
Minden, ami a természetmágiához köthető. Ezek nehezen gyógyuló, súlyos sérüléseket, vagy rosszabb esetben halált is jelenthetnek számukra.

Általános információk:
Haláluk pillanatában porrá válnak, de egy másik nekromanta segítségével képesek újjászületni. Minden faj közül ők a leghiggadtabbak, nagyon nehéz kihozni őket a sodrukból. Ha harcra kerül a sor, ritkán használnak fegyvereket vagy az öklüket, leginkább a feketemágiát részesítik előnyben. Emellett csendesek és halkan beszélnek, normális beszédhangjuk mások számára suttogásnak minősül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Raven
Démon
avatar

Hozzászólások száma : 21
Join date : 2015. Apr. 08.
Age : 695
Tartózkodási hely : Svalbard

TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   Szer. Nov. 01, 2017 8:28 pm

Néhány féllény:

Angyal-Vámpír
Életkor:
Örök életűek.

Képességek:
Az angyal-vámpírok rendelkeznek szárnnyal, valamint a vámpírok emberfeletti gyorsasága, a fokozott regenerálódás és a mentális képességek erőssége is igaz rájuk.

Gyengeségek:
Időről-időre (értsd nagyjából heti egyszer) a Szent Láng feltör az angyali én mélyéről, ezzel égési sérüléseket okozva az angyal-vámpírnak. Nem túl súlyosak, de aznap jelentősen nehezebben használja a képességeit, valamint ha túlerőlteti magát, komolyabb sérülésekre is számíthat a Láng jóvoltából.

Egyéb információk:
Az angyal-vámpírok jól viselik a fényt, de szükségük van vérre az életben maradáshoz, valamint némi hozzátáplálás is szükséges, úgyhogy időről-időre nem árt, ha rendes ételt is fogyasztanak. Nem termékenyek.

Fél-vámpír
Életkor:
A vámpírokkal ellentétben nem halhatatlanok, azonban az embereknél tovább, körülbelül 4-500 évig élnek.

Képességek:
Bár a képességeik nem érik el a tisztavérű vámpírok szintjét, az embereknél azonban némileg gyorsabbak, erősebbek és nagyobb az állóképességük. Képesek a mentálmágia magas szintű használatára, azaz szinte bárki gondolataiban olvashatnak, azonban ehhez több gyakorlásra van szükségük, mint a vámpíroknak. A sebeik nem regenerálódnak olyan mértékben, mint a vámpíroknak, ezért éppen olyan könnyű végezni velük, akár egy emberrel.

Gyengéik:
Bár a karó és a szentelt víz semmiféle problémát nem okoz nekik, ez nem jelenti azt, hogy erősebbek lennének a vámpíroknál, hiszen ezek helyett épp azok a gyengéik, mint az átlagos embereknek. Bármilyen emberre halálos sebesülésbe vagy betegségbe belehalhatnak, csupán némileg ellenállóbb és erősebb a szervezetük.

Egyéb információk:
A fél-vámpírok valószínűleg azóta léteznek, mióta a tisztavérű vámpírok, csupán létezésük, talán ritkaságuk miatt nem annyira ivódott bele a köztudatba. Egy fél-vámpír születése igen ritka esemény, hiszen, mint tudjuk, a vámpírok születésükkor isznak átváltoztatójuk véréből, s az is az övéjükből – ezzel szemben a fél-vámpíroknál elég, ha isznak egy vámpír véréből. A vámpírok természetesen nem preferálják ezt a módszert, mert semmiféle előnyük nem származik belőle, éppen ezért történik meg olyan ritkán, és akkor is legfőképp a véletlen vagy a szerencse eredményeképpen. A fél-vámpíroknak ugyan úgy szükségük van emberi vagy állati vérre, azonban kevesebb is elég nekik ahhoz, hogy ne gyengüljenek el. Ezen felül rendes, emberi táplálékot is magukhoz kell venniük, különben ugyanolyan könnyen éhen halhatnak, akár egy halandó emberi lény. Testi működéseik az emberekéhez hasonlóan funkcionálnak, azaz képesek a betegségek és testi rendellenességek birtoklására és terjesztésére. Érzik a szomjúságot és az éhséget, a hideget és a meleget, izzadnak és vacognak. Valamint, és talán ez a legnagyobb előnye a félvérűségnek, képesek utódok nemzésére. A fél-vámpírság nem öröklődik genetikailag, azaz az utód egy teljesen átlagos emberi lényként jön világra.

 
Fél-angyal, Fél-démon
Életkor:
Elméletben örök életűek lennének, de a legtöbb ilyen félvér nem ér meg negyven-ötven évnél többet.

Képességek:
Képesek lényegében mindenre, amire egy angyal vagy egy démon. Van tehát szárnyuk (minden esetben fekete), képesek használni a Lángot, valamint a démonok tűzre és energiára vonatkozó képességeik is a birtokukban állnak, természetesen mindez némileg gyengébben, mint tisztavérű társaik esetében.

Gyengeségek:
Nagyon súlyos hangulatingadozásaik vannak, a legkisebb események is komoly érzelmi befolyás alá kerítik őket. Az érzelmeiket szinte egyáltalán nem képesek befolyásolni.

Egyéb információk:
A legtöbb (értsd: nagyjából 98 %) angyal-démon öngyilkos lesz, ugyanis nagyon nehéz egy ilyen mértékű ellentétet magukban hordozni. Mint már említettem a gyengeségeknél, nagyon könnyű őket érzelmi befolyás alá helyezni, leginkább amiatt az instabilitás miatt, ami a származásukból ered. Negatív befolyás esetén gyűlölik a szüleiket, önmagukat, barátaikat, még a párjukat is, szóval lényegében az egész világot, pozitív befolyás esetén pedig általában az angyali énjük érvényesül, és viszonylag kiegyensúlyozottan képesek létezni. Az ő szemükben a világ csakis súlyos végletekben létezik, nincs középút számukra: ebbe a legtöbben beleőrülnek, és önkezükkel vetnek véget az életüknek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Fajok leírása   

Vissza az elejére Go down
 
Fajok leírása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Faj: Természetfelettiek (angyal, ördög, démon, stb)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
MAGISK Mágus és Boszorkányképző Iskola :: Offtopic-
Ugrás: